Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A BUDDHISTA GYAKORLÁS HÁROM JÁRMŰVE

Ár:
4.500 Ft
3.465 Ft
Kedvezmény: 1.035 Ft
Kedvezmény: 23%
Cikkszám: 150379
ISBN: 9789638849793
Központi raktár: 19 Darab raktáron
Boltjainkban: Utolsó 1 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Kisker vásárlóknak INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Nagyker vásárlóknak INGYENES szállítás 100 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Termék tartalma: A Tiszteletreméltó Thrangu Rinpocsét kiemelkedő tanítónak ismerte el Őszentsége a Dalai Láma, aki az 1960-as évek elején a gese (tudós) fokozatát adta neki. Ezután Őszentsége, a Gyalva Karmapa felkérte, hogy alkossa meg a Rumtek kolostor szerzetesi kollégiumának tantervét. Több mint két évtizedet töltött ott a tibeti buddhizmus kagyü hagyományvonalát folytató tanítók képzésével.1969-ben Nyugatra hívták, és ettől kezdve minden évben ellátogatott a skóciai Szamje Lingbe, ahol nyugati tanítványokkal osztotta meg hatalmas tudását. Először az Uttaratantrát és a Megszabadulás Ékkövét tanította, és e nagy művekhez írt kommentárok alapján magyarázta el nekik az egyes témák jelentését. E magyarázatok közé tartozott a Buddhista gyakorlás három járműve, vagyis a Három jána.

E könyvben Thrangu Rinpocse végigkalauzolja az olvasót a théraváda szintű tanításokon, s igen részletesen magyarázza el a négy nemes igazságot és a szinthez tartozó meditációs módszereket. Ezután a bódhiszattvák ösvényét ecseteli - azon buddhista gyakorlókét, akik fogadalmat tettek, hogy minden lényt hozzásegítenek a megvilágosodás eléréséhez mielőtt még ők maguk elérnék azt.

E részben igen tisztán és világosan bemutatja az üresség és éntelenség nehezen meghatározható fogalmait. Végül a buddhista gyakorlás azon szintjét tárgyalja, amellyel kapcsolatban talán legtöbb a félreértés: a vadzsrajánát.

A gyakorlatban jártasságot szerzett tanítóként, gyakorlatias szempontból képes bemutatni ezt a szintet. A könyvben mindvégig hangsúlyozza, hogy Tibetben a gyakorlás mindhárom járművét a mai napig fenntartják és gyakorolják. Azt az értékes megfigyelést teszi, hogy egyik szint sem magasabb rendű a másiknál. A három szint csupán három különböző módszer, melyeket a Buddha különböző egyéneknek adott a dharma gyakorlására. Mindenkinek a saját szükségletein, hajlandóságán és képességein múlik, hogy melyik szinten folytatja a gyakorlást.


Dr. Clark Johnson

Szerző: Khencsen Thrangu Rinpocse

BESZÁLLÍTÓ THIGLE KFT.
KIADÓ DAMARU
NYELV MAGYAR
SZERZŐ KHENCSEN THRANGU RINPOCSE
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 207

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés