Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A MUNKA VILÁGA A 21. SZÁZAD ELEJÉN

Ár:
4.500 Ft
3.465 Ft
Kedvezmény: 1.035 Ft
Kedvezmény: 23%
Cikkszám: 146918
ISBN: 9789632482712
Központi raktár: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltjainkban: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Kisker vásárlóknak INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Nagyker vásárlóknak INGYENES szállítás 100 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Termék tartalma: " Az elmúlt években nem került kiadásra aktuális foglalkoztatáspolitikai és munkaerőpiaci folyamatokat áttekintő publikációk sokasága; ezért talán nyugodtan mondhatom, ez a mű hiánypótló. Külön örülök annak, hogy a kötet írói tudományos és nem aktuálpolitikai szempontból közelítik meg a témát. Az a tény, hogy a Szerzők és a Lektorok összesen hét jelentős hazai felsőoktatási intézmény munkatársai, önmagában is alátámasztja a széleskörű megközelítés és feldolgozás igényét.
Ami miatt szeretem ezt a könyvet, mert egyszerre tudományos igényű, ugyanakkor gyakorlatias és realisztikus. Külön öröm számomra, hogy a kötet fölveti azokat a kérdéseket, amik a 21. század munkaerőpiacát foglalkoztatják. A Szerzők nem sablonokban gondolkodnak, hanem olyan kérdésekre keresik a választ, hogy vajon tényleg munkaerőhiány lesz-e - avagy - munkaerő fölösleg alakul ki a robotizáció és digitalizáció eredményeként?
Ajánlom a könyvet mindazoknak, akik elgondolkodnak a jövő évtizedek közgazdasági, üzleti fejleményeiről, vagy legalábbis azokról a ""sejtésekről"", amelyek ezen fejleményeket meghatározzák (szerintem most inkább csak sejtéseink vannak. Merthogy olyan világban élünk, ahol még a következő tíz év sem kiszámítható. Abban bízom csak, hogy a robotok nem veszik át a szerepünket, hiszen mi találtuk ki őket...

Prof. dr. Dobák Miklós, egyetemi tanár

Foglalkoztatáspolitika, munkaerőpiac. Első hallásra talán száraz terminus technicusok. Azonban, ha mélyebben belegondolunk, a munka, a gazdaság, a társadalom hallatlanul izgalmas összefüggésrendszere bontakozik ki előttünk, amely döntően meghatározza az emberek jólétét és jól-létét. A munkaerőpiaci folyamatok megismerése és megértése a kutatóktól, gyakorlati szakemberektől, de a témakörrel ismerkedőktől is racionális közgazdasági gondolkodást és ezzel egyidejűleg társadalmi érzékenységet igényel. Mindezt Magyarországon egy olyan különleges időszakban, amikor történelmileg rendkívül rövid idő alatt - egy nagy válságot is átvészelve - jutottunk el a szocialista tervgazdálkodástól a globális folyamatok által determinált nyílt munkaerőpiacig. Általános munkaerőhiánytól kétszámjegyű munkanélküliségen át egy egészen más tipusú munkaerőhiányig. A kézikönyv szerzői szakszerű pontossággal definiálják és értelmezik, teszik kézzelfoghatóvá e sokrétű témakör összefüggéseit.

dr. Munkácsy Ferenc, főszerkesztő, Munkaügyi Szemle"

BESZÁLLÍTÓ SAXUM KIADÓ KFT.
KIADÓ SAXUM KIADÓ
NYELV MAGYAR
SZERZŐ SEBŐK MARIANNA
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 431

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés