Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A SZÉKELY HADOSZTÁLY

Ár:
4.600 Ft
3.542 Ft
Kedvezmény: 1.058 Ft
Kedvezmény: 23%
Cikkszám: 151944
ISBN: 9789633022573
Központi raktár: Utolsó 2 Darab raktáron
Boltjainkban: Utolsó 2 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Kisker vásárlóknak INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Nagyker vásárlóknak INGYENES szállítás 100 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Termék tartalma: "Cey-Bert Róbert író legújabb regényének eseményei a Magyar Királyság 1918-1919. évi összeomlásának, idegen megszállás alá kerülésének és (ideiglenes) földarabolásának szomorú és tragikus időszakában játszódnak. A Károlyi Mihály gróf és szabadkőműves barátai által alkotott kormányban négy miniszter és nyolc államtitkár valamelyik radikálisan liberális vagy szociáldemokrata páholynak volt a tagja, csak így fordulhatott elő, hogy az egész történelmi korszak legfölemelőbb közösségének, a Székely Hadosztálynak két fronton kellett harcolnia. Fegyverrel a benyomuló román katonaság, diplomáciával a saját kormánya ellen. Károlyiék ugyanis - pontosan szerepel e regényben is - parancsot adtak minden, még létező katonai alakulatnak, hogy ne vegyék föl a harcot a román, szerb és cseh csapatokkal, hanem írásban adják át azt a magyar települést az ellenségnek, ahol éppen találkoznak.
Cey-Bert Róbert e regényében (is) nagyszerűen dolgozza föl, mutatja be, pergő cselekménnyel a Székely Hadosztály tényleges és kitalált parancsnokainak gondolkodását, tevékenységét. Kiderül, hogy a szerző - nagyon helyesen és reálisan - a hazaszeretetet, a szülőföld megvédését teszi a Székely Hadosztály tisztikarának legfontosabb, mozgató érzésévé és gondolatává.
A regényből ""szépen"" kiderül, hogy a Székely Hadosztály még az eddiginél is súlyosabb dilemma elé kerül, főleg 1919. március 21. után: a haza védelme, akár kommunista kormányzat alatt, vagy a harc beszüntetése. A regény jól ábrázolja a magyar tisztek közötti belső vitákat, majd a legfontosabb, valóban hadra fogható magyar katonai alakulat ketté szakadását.
A regényben gyönyörű és megható szerelmi szál is van: egy frontokat járt székely főtiszt, s az őt a kórházban gondozó székely ápoló kisasszony története, amely nem csak házassággal, hanem eszmei összekapcsolódással is végződik. A szerelem mellett a szülőföld és a magyarok hazájának egyformán fölfogott megvédéséről van szó.
Cey-Bert Róbert regényének - több más tényező mellett - az az egyik nagy érdeme, hogy a Magyar Királyság 20. századi két, talán legsúlyosabb, legnehezebb évét úgy mutatja be, hogy az olvasó azt gondolja: amíg ilyen tisztjeink, katonáink, s amíg ilyen magyar kisasszonyok és asszonyok léteznek, a legnehezebb helyzetekből is van kiút!

Szerző: Cey-Bert Róbert Gyula"

BESZÁLLÍTÓ PÜSKI KIADÓ KFT.
KIADÓ PÜSKI
NYELV MAGYAR
SZERZŐ CEY-BERT RÓBERT GYULA
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 324

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés