Menü

ALMATANODA - SZÖVEGÉRTÉS 1-2. OSZTÁLY

Ár:
590 Ft
454 Ft
Kedvezmény: 136 Ft
Kedvezmény: 23%
Cikkszám: 151397
ISBN: 9789635100101
Központi raktár: 23 Darab raktáron
Boltjainkban: Utolsó 6 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Kisker vásárlóknak INGYENES szállítás 10 000 Ft felett.

Nagyker vásárlóknak INGYENES szállítás 50 000 Ft felett.

Tartalom és részletes adatok

Termék tartalma: "Szövegértés foglalkoztatóval azoknak a gyerekeknek szeretnék segítséget adni, akik játékos formában, az állatok jellemzőinek felidézésével szeretnének megismerkedni az ábécé betüivel. Szeretném megkönnyíteni azoknak a szülőknek a dolgát is, akik érdeklődő gyermeküket kívánják bevezetni az olvasás világába, szívesen szánnak időt arra, hogy kíváncsi csemetéjük mellé ülve megszerettessék a könyvet.

Ez a könyv nem az iskolai olvasókönyvet helyettesíti, hanem azt megelőzve vagy kiegészítve élményszerű, örömteli tevékenységet kínál a 6-8 éves korú kicsinyeknek és szüleiknek.

Olvasni jó, mert felfedezhetjük vele a valós és mesevilágot, s közben képzeletünk segítségével megláthatjuk annak csodáit, egyéni formában ""levetíthetjük"" magunknak az elképzelt világot.

A szövegértés fejlesztése koncentrikusan bővülő didaktikai feladat, vagyis az életkori sajátosságokat figyelembe véve, a fokozatosság elvét megtartva választjuk ki a szövegek témáit és fajtáit. Az általános iskola alsó tagozatába lépő kisdiák találkozik először a szövegtípusok sokszínűségével. Célunk az, hogy felkészítsük őket az információs társadalom kihívásaira és az élethosszig tartó tanulásra.

A szövegek legnagyobb részét a prózai formájú elbeszélő típusú szövegek teszik ki (emellett természetesen fontos, hogy a tanulók találkozzanak a verses formákkal is). A ráhangolódás történhet jóslással (cím vagy kulcsszavak alapján). A jóslás igen érdekes lehet a jelentésteremtés szakaszában is: egy-egy fordulópont előtt szakítsuk meg a történetet, és jósoltassuk meg a gyerekekkel, szerintük hogyan fog folytatódni, majd hasonlítsuk össze a jóslatot a felolvasottakkal. A történet végén adjunk kreativitást fejlesztő feladatokat: kérjük meg a gyerekeket, hogy képzeljék el és fogalmazzák meg, hogyan folytatódhat a történet.

Szerző: Diószegi Zsolt"

BESZÁLLÍTÓ TKK KERESKEDELMI KFT
KIADÓ TKK
NYELV MAGYAR
SZERZŐ DIÓSZEGI ZSOLT
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 48

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés