Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ELHORDOTT MÚLTJAINK

Ár:
4.599 Ft
3.541 Ft
Kedvezmény: 1.058 Ft
Kedvezmény: 23%
Cikkszám: 153053
ISBN: 9789635041336
Központi raktár: Utolsó 4 Darab raktáron
Boltjainkban: Utolsó 5 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Kisker vásárlóknak INGYENES szállítás 10 000 Ft felett.

Nagyker vásárlóknak INGYENES szállítás 50 000 Ft felett.

Tartalom és részletes adatok

Termék tartalma: "Milyen embert hozott létre a ""szocialista"" társadalom? Milyen, akár pozitív, akár negatív ösztönöket épített belénk a szabadság elementáris hiánya évtizedeken keresztül? Meg tudtunk, meg akartunk-e változni a bukása óta, vagy továbbra is makacsul magunkban hordozzuk az akkor kialakult reflexeinket? És milyen emberi tragédiák rejtőznek az egyszerű szókapcsolat, ""a kommunizmus bukása"" mögött? Efféle kérdésekre keres választ a szerző, de nem száraz fejtegetésekben, hanem számtalan emberi sorson keresztül. Évtizedek óta gyűjti ezeket a történeteket a közelmúlt fáradhatatlan krónikásaként, és az emberek megnyílnak neki, mert látják, hogy igazi empátiával szólítja meg őket.

2015-ben Szvetlana Alekszijevics kapta az irodalmi Nobel-díjat ""többszólamú írásaiért, amelyekben a jelenkor szenvedéseinek és a bátorságnak állított emlékművet"". Az utópia hangjai című ciklus eddig öt könyvből áll, ezek a huszadik századi szovjet történelem legtragikusabb eseményeit kutatják: a nagy honvédő háborút, az afganisztáni háborút, a csernobili katasztrófát és a Szovjetunió széthullását.
A Nobel-díj odaítélése alkalmából megjelentetett írásában a New Yorker ""az emlékezet őrzőjének"" nevezte a fehérorosz írónőt. Olyan emlékek őrzőjének, amelyek gyakran annyira fájdalmasak, hogy ""talán jobb lenne elfelejteni őket"".

""Én nem szavaztam ezekre a rohadékokra! Én más rohadékokra szavaztam!""

Szerző: Szvetlana Alekszijevics"

BESZÁLLÍTÓ EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT
KIADÓ EURÓPA
NYELV MAGYAR
SZERZŐ SZVETLANA ALEKSZIJEVICS
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 600

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés