Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

HALÁLRA SZÁNTAK, MÉGIS ÉLÜNK! (PUHA)

Ár:
2.300 Ft
1.771 Ft
Kedvezmény: 529 Ft
Kedvezmény: 23%
Cikkszám: 61360
ISBN: 9789633617595
Központi raktár: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltjainkban: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Kisker vásárlóknak INGYENES szállítás 18 000 Ft-tól.

Nagyker vásárlóknak INGYENES szállítás 80 000 Ft felett.

Tartalom és részletes adatok

Termék tartalma: "Hiánypótló, izgalmas írást vehet kezébe az olvasó, amely egyetlen kötetben, szakszerűen és olvasmányosan mutatja be a kommunista kor egyházának életét 1945-1990-ig. A könyv képet ad az egyházüldözés 1945-60 közötti időszakáról. Megrázó fejezeteket olvashatunk a kor vértanúiról, hitvallóiról, egyházának életéről. Új szempontokat nyújt az 1960-90-ig tartó rész.
Ezekről az évtizedekről az egyetemi szintű történelemkönyvek is úgy írnak, mintha a növekvő vallásszabadság időszaka lett volna. A szerző ezzel szemben bemutatja e kor híveinek, papjainak, főpapjainak szorongatott helyzetét: miközben szól az élő egyházról is. A kötet második részében kiemelt helyet kap a papi-ügynök téma, annak háttere és fogalomzavarai. Sok ma felvetett kérdésre kapunk választ. Korabeli fényképek, állam-biztonsági okiratok és titkosrendőrségi fotók teszik érdekessé a művet.
A szerző, dr. Tomka Ferenc egyetemi tanár, plébános. Végigélte a kort, mint teológiai tanár, és egyidejűleg mint kisközösségi vezető: hiteles tanúként mutatja be a ""földfeletti"" és a ""föld-alatti"" egyház életét. - Miközben a múltat szemléli, meghívja az olvasót, hogy éljen ma tiszta emberként; és legyen ily módon egy testvéri, párbeszédre épülő jövő alakítója."

BESZÁLLÍTÓ SZENT ISTVÁN TÁRSULAT
KIADÓ SZENT ISTVÁN TÁRSULAT
NYELV MAGYAR
SZERZŐ TOMKA FERENC
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 487

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés