Menü

KEMOTERÁPIA ALATT

Ár:
3.390 Ft
2.610 Ft
Kedvezmény: 780 Ft
Kedvezmény: 23%
Cikkszám: 116349
ISBN: 9786155005190
Központi raktár: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltjainkban: Utolsó 1 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Kisker vásárlóknak INGYENES szállítás 10 000 Ft felett.

Nagyker vásárlóknak INGYENES szállítás 50 000 Ft felett.

Tartalom és részletes adatok

Termék tartalma: A kemoterápia és a sugárkezelés mellékhatásaként a betegeknek gyakran megváltozik a szag- és az ízérzékelése, csökken az étvágya, súlyos szájszárazsággal, a száj és a nyelőcső nyálkahártyájának sérülései, fekélyei miatt nyelési nehézségekkel küzdenek. Állandósul a hányinger, a hányás és a hasmenés. Ugyanakkor rendkívül fontos, hogy e kezelések alatt a betegek megtartsák a súlyukat és általános kondíciójuk se romoljon.
Ez a nem mindennapi szakácskönyv összefoglalja a kemoterápia, illetve a sugárkezelés alatti táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, és ízletes recepteket gyűjt egybe, amelyek elkészítésével a betegek még élvezni is tudják az étkezést. A mesterszakács ötletei és orvosi, dietetikai kutatások alapján születtek a kötet receptjei, étkezési tanácsai, amelyek nagy segítséget jelentenek a kezelés alatt álló daganatos betegeknek és családjuknak.
A kötet első részében az étkezési nehézségekről olvashat, amelyek a kemoterápia, ill. sugárkezelés során fellépnek. Dr. Christine Archer-Mackenzie szakorvos részletesen leírja a különböző tápanyagok hatását a daganatos betegségekre – bemutatva azokat, amelyek javíthatnak és amelyek ronthatnak a beteg állapotán, és a mellékhatásokat enyhítő jó tanácsokkal látja el az olvasókat.
A második rész több mint 100 ízletes receptet tartalmaz. E szakácskönyvben nem a megszokott fejezetcímeket találjuk, a szerzők – figyelembe véve azt, hogy a beteg pillanatnyi állapotától függően milyen állagú ételt képes elfogyasztani –, olyan fejezetcímeket adtak, mint például Könnyű pépes, Lágy krémes, Puha darabos, Folyékony... A receptek összeállításában gondosan válogatták az összetevőket, kis és a beteg számára elfogyasztható adagokra adták meg a mennyiségeket, de gondoltak arra is, hogy a hozzátartozók is kedvet kapnak az ételekhez, ezért négytagú család számára is meghatározták a hozzávalók mennyiségét. A széles választék és a részletes információk megkönnyítik a döntést, mikor mit kínáljunk a betegnek, milyen étrendet érdemes összeállítani a kezelések alatt. Étvágygerjesztő és a főzéshez is kedvet csináló receptek sokaságát találja a kötetben, ami nagy segítséget nyújt abban, hogy a betegek eleget egyenek, és mindez örömteli, élvezetes lehessen számukra.

BESZÁLLÍTÓ SANNIN MEDIA KFT
KIADÓ ZAFIR PRESS
NYELV MAGYAR
SZERZŐ JOSÉ VAN MIL
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 189

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés