Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

MAGYAR ÉLET FELVIDÉKEN

Ár:
2.900 Ft
2.233 Ft
Kedvezmény: 667 Ft
Kedvezmény: 23%
Cikkszám: 148665
ISBN: 10000000001851
Központi raktár: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltjainkban: Utolsó 3 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Kisker vásárlóknak INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Nagyker vásárlóknak INGYENES szállítás 100 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Termék tartalma: Bár Trianon óta közel 100 év telt el, a mai napig vannak a történésekben ismeretlen részletek, hamisítások, melyeket helyre kell tenni, a tényeket újra bevinni a köztudatba, hogy „segítsenek a nyugati »nyertesek« tudatlanságából és az ő félrevezetésükből meghozott egykori döntéseket a máig tartó következményektől megszabadítani, a feledéstől megmenteni, a felvidéki magyarság hazugságokon alapulva besározott önbecsülését visszaszerezni”.

Ez a könyv 72 újságcikket, illetve tanulmányt, valamint 6 verset tartalmaz.

A szerzők neves történészek, régészek, nyelvészek, a szakterületük kiválóságai, akik szakmai becsületük megtartása érdekében sem állíthatnak igazolatlan tényeket. Szinte túlnyomóan felvidéki származásúak, generációkon át a Felvidéken élt családok tagjai, így személyesen tapasztalták meg a két országcsonkítás (1920. Trianon és 1945-47. Párizs) során idegen elnyomás alá kényszerített magyarság keserű sorsát, illetve az 1938-ban a bécsi békével visszakerült Felvidék történéseit.

Az átélt eseményeket így az érintettek a szemtanúk hitelességével rögzítették. A cikkek részben közvetlenül az események után születtek (pl. 1921 és 1945), ezért is tekinthetők hitelesnek. A tények feltárásában nem akadályozta őket a politikai hatalom, mert túlnyomóan szabadon, az emigrációban írták munkáikat, azok ott is jelentek meg, vagyis nem kellett hatalmi kényszertől tartaniuk.

„A Felvidéken történteket a »nyertesek« megpróbálták történelmi távlatokban is értékelni, hogy megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant, azt az embertelen... bánásmódot, amelyet a magyarság elszenvedett. Trianon előtt Masaryk és Benes középeurópai Svájcot vizionáltak a »nyertesek« köreiben Csehszlovákia megvalósulása esetére. És mi lett belőle? ...Visszanyúltak (pl. Palaczky és mások) a pánszlávizmus bűvöletében született, régészetileg, történelmileg megalapozatlan elméletekhez, amelyekben a szlávok »Nagy-Moráviát« és Kárpát-medencei »őslakos« voltukat próbálták igazolni, és ezzel a magyarságot »betolakodónak« beállítani...”

A könyv nem közöl nyugati, nem magyar szerzőktől cikkeket, mivel az itt szereplő szerzők bőségesen hivatkoznak rájuk, így is igazolva a tényszerűségüket.

Idézet a könyvből:
„Richard Crosman oxfordi egyetemi tanár a New-Stateman-ban közre adott cikkében, R. Betts, a londoni egyetem történet professzora pedig az angol rádióban tartott előadásában kifejtették, hogy a csehek annyi és olyan rettenetes bűnöket követtek el a nemzetiségi kisebbségekkel, a németekkel és magyarokkal szemben, hogy a bűneik megtorlásától örökké reszketnek!”...

*
A „Magyar Élet Felvidéken” című ezen kiadványt Dr. Kostya Sándornak »A Felvidék« című - közel harminc éves kutatómunka eredményeként készült, a közelmúltban második kiadásban is megjelent - mélyreható tanulmányából vett alábbi idézetekkel, az ELŐSZÓ néhány gondolatával ajánljuk:

„... Cseh sugallatra elvadult a pánszláv propaganda-hadjárat is. És ebben a forrongó légkörben emelked ett ki Masaryk és Benes... Jórészt nekik köszönhetjük Trianont! Szemen-szedett hazugságaik, történelemhamisításuk, gátlástalan politikai manővereik, felelőtlen ígéreteik és a Cseh Maffia általuk szervezett hálózatának aknamunkája fél Európát elszédítették. Titkos szerződéseket csikartak ki az antant hatalmaktól, jó előre biztosítva egy csehszlovák államot, mely a nyersanyagokban gazdag Felvidéket teljes egészében magában foglalta, közel egy millió magyar testvérünket szakítva el. Clemenceau francia miniszterelnök... egy boszorkányos ügyességgel véghezvitt elködösítés áldozata volt...”
*
„... Történészünk a felvidéki magyarságra szakadt elnyomatás megrázó részleteit tárja elénk. A kierőszakolt lakosságcserét, a deportálásokat, melyek tízezreket téptek el földjüktől, a jogfosztások vég nélküli sorozatát. Abban az államban, amely Közép-Európa legfejlettebb és legdemokratikusabb államaként pózolt és pózol ma is...”
*
„... A magyar nemzetnek hivatása és küldetése van az európai nemzetek nagy családjában. A történelmi Magyarországot Trianonban szétrombolták, de a magyar nép gerincét nem sikerült megtörni. Hisszük, hogy az igazság győzni fog!”
*

BESZÁLLÍTÓ ŐSI ÖRÖKSÉGÜNK ALAPÍTVÁNY
KIADÓ ŐSI ÖRÖKSÉGÜNK ALAPÍTVÁNY
NYELV MAGYAR
SZERZŐ SZIGETI GÁBOR
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 430

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés