Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

REFACTORING - ADATBÁZISOK ÚJRATERVEZÉSE

Ár:
2.750 Ft
2.118 Ft
Kedvezmény: 632 Ft
Kedvezmény: 23%
Cikkszám: 93227
ISBN: 9789639637580
Központi raktár: 562 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Kisker vásárlóknak INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Nagyker vásárlóknak INGYENES szállítás 100 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Termék tartalma: Az újratervezés (refactoring) a legkülönfélébb fejlesztési projektekben bizonyította már a hasznosságát, és segítette a profi szoftverfejlesztőket, hogy javítsanak a rendszereik felépítésén, karbantarthatóságán, bővíthetőségén és teljesítményén. Most először, Scott Ambler, az agilis fejlesztés szószólója, és az elismert tanácsadó, Pramodkumar Sadalage, olyan hatékony újratervezési megoldásokat mutatnak be, amelyeket kifejezetten adatbázis-rendszerekhez dolgoztak ki.

Ambler és Sadalage megmutatják, hogyan javíthatnak jelentősen a táblaszerkezetek, az adatok, a tárolt eljárások és a kioldók (triggerek) apró módosításai lényegében bármilyen adatbázis-felépítésen – az elemek jelentésének megváltoztatása nélkül. Megtanuljuk, hogyan finomíthatunk az adatbázissémákon a forráskóddal összhangban, és hogyan lehetünk lényegesen hatékonyabbak az ismétlődő lépésekre és az agilis fejlesztés elveire épülő projektekben. Ez az átfogó útmutató és kézikönyv az adatbázis-újratervezés valamennyi alapelvét leírva segít, hogy leküzdjük a valódi adatbázisok újratervezésével kapcsolatban felmerülő gyakorlati nehézéségeket.

A szerzők lépésről lépésre végigvitt példákon keresztül egyaránt szemléltetik az egyszerű, önálló adatbázis-alkalmazások és a kifinomult, több alkalmazásból álló rendszerek újratervezését. Minden fogást elsajátíthatunk, amire az adatbázissémák újratervezésével kapcsolatos feladatok során szükségünk lehet, és megismerkedhetünk az újratervezési megoldásoknak a legösszetettebb üzemi környezetben történő alkalmazásának javasolt eljárásaival is.

A könyv második fele rendszerezetten, öt fő csoportba sorolva tekinti át az adatbázis-újratervezési megoldásokat. Megtanuljuk, hogyan javíthatunk újratervezéssel az adatbázis szerkezetén, az adatminőségen és a hivatkozási épségen, valamint hogy miként tervezhetünk újra mind architektúrákat, mind tagfüggvényeket. A kötet bőséges példáit az Oracle és a Java segítségével építették fel, de könnyen átültethetők más nyelvekre, például C#-ra, C++-ra vagy VB.NET-re, illetve más adatbázisokra, például DB2-re, SQL Serverre, MySQL-re vagy Sybase-re is.

A kötetben bemutatott megoldásokat és példákat követve csökkenthetjük a pazarlást, a munka elölről kezdésének szükségességét, a kockázatokat és a költségeket – és olyan adatbázisrendszereket építhetünk, amelyek a távoli jövőben is képesek zökkenőmentesen továbbfejlődni.

BESZÁLLÍTÓ KISKAPU KFT.
KIADÓ KISKAPU
NYELV MAGYAR
SZERZŐ SCOTT W. AMBLER
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés