Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

SZÁZADOK HULLÁMÁN

Ár:
2.900 Ft
2.233 Ft
Kedvezmény: 667 Ft
Kedvezmény: 23%
Cikkszám: 146758
ISBN: 9786155443886
Központi raktár: Utolsó 4 Darab raktáron
Boltjainkban: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Kisker vásárlóknak INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Nagyker vásárlóknak INGYENES szállítás 100 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Termék tartalma: Az író, Bácskai Éva sokévi kutatómunka után írta meg a város és saját családja históriáját.

Nehéz eldönteni, mi az, ami értékesebb a kötetben - a város leírása, ami épp úgy mesél nekünk régi szegedi emberekről, utcákról, boltokról, anekdotákról, amik szinte intim közelbe emelik mindezt, vagy talán a család eredetének, szegedivé válásának, zsidó-magyarságának büszke vállalásának, boldogulásának, örömeinek-bánatainak hosszú sora. A család férfijainak 1848-as szabadságharcban részt vett hősiessége, az I. világháborúban elesettek és kitüntetettek, s végül a II. villágháború poklában a haláltáborokba elhurcoltak sorsának leírása megragadóan érzékelteti a kort, amelyben mindez megtörtént.

Bácskai Éva könyvének óriási előnye a rengeteg korabeli fotó, ami felöleli a régi Nagy-Magyarország kicsike favait, bemutatja hajdani és mai állapotukat, hogy végül elvezessen Szegedre, amit a cslád kinevezett magaválasztotta hazájának. Találkozhatunk a legszebb szegedi középépületek és otthonok fényképeivel, Fernc József látogatásainak megörökítésével és a tragikus, mindent elsöprő nagy szegedi árvíz döbbenetes képeivel. És ott a sok-sok családi fénykép - az ősöktől a pici gyermekekig, az esküvői felvételektől az üzleti hirdetésekig, mind-mind izgalmassá és színessé teszi ezt a könyvet.

A századok hullámain azoknak az olvasóknak fog tetszeni, akik szeretik a történelmet, akik szeretik a családtörténeteket, akik szeretik nézegetni a régi fényképeket - tehát mindenkinek!

BESZÁLLÍTÓ ORIOLD ÉS TÁRSAI KFT.
KIADÓ ORIOLD ÉS TÁRSAI
NYELV MAGYAR
SZERZŐ BÁCSKAI ÉVA
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 355

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés