Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

SZÉKELY JERUZSÁLEM

Ár:
4.200 Ft
3.234 Ft
Kedvezmény: 966 Ft
Kedvezmény: 23%
Cikkszám: 144038
ISBN: 9786155500428
Központi raktár: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltjainkban: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Kisker vásárlóknak INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Nagyker vásárlóknak INGYENES szállítás 100 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Termék tartalma: "Erdély legendásan toleráns földjén, ahol több nemzet él sok évszázada egymás mellett - a 16. század végén a zsidók hitére tért át egy magyar közösség. Lelki zsidóknak vallották magukat. A vérségileg nem, de lelkileg zsidó székelyföldi emberek szinte hihetetlen története: a hitvallásért vállalt végeérhetetlen üldöztetésről szól.
Valóban ótestamentumi, kemény és zord sors verte a ""székely zsidózókat, székely szombatosokat"" (így nevezte őket az erdélyi köznyelv).A huszadik század negyedik évtizedére már csak néhány szombatos család maradt a Küsmőd pataka melletti Bözödújfaluban (a ""székely Jeruzsálemben""). Aztán jöttek a zsidótörvények......Végül a falu is Ceauşescu faluromboló politikájának áldozatául esett: elárasztották vízzel.
Ennek a több évszázados történetnek a sokfelé ágazó szálait követheti az olvasó Szávai Gézának az identitásról szóló, vallomásos esszéregényében. SZÁVAI Géza (1950) a székelyföldi Küsmődön született. A nyolcvanas évek végétől Budapesten él. Fontosabb művei: Aletta bárkája (regény), Séta gramofonzenére (regény), Múlt évezred Marienbadban (regény), Oszlik a bál (utójáték), Valaki átment a havon (Kisregények és nagyregények), Csodálatos országokba hoztalak (regény), Kivégezzük nagyapádat (regény).
A Székely Jeruzsálem megjelent románul, franciául, és újabb nyelveken is előkészületben a kiadása. "

BESZÁLLÍTÓ PONT KIADÓ
KIADÓ PONT
NYELV MAGYAR
SZERZŐ SZÁVAI GÉZA
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 411

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés