Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

TRIANON ÁRNYÉKÁBAN

Ár:
4.000 Ft
3.080 Ft
Kedvezmény: 920 Ft
Kedvezmény: 23%
Cikkszám: 150385
ISBN: 9789730293814
Központi raktár: Utolsó 2 Darab raktáron
Boltjainkban: Utolsó 1 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Kisker vásárlóknak INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Nagyker vásárlóknak INGYENES szállítás 100 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Termék tartalma: Párizsban vagyunk, mindeki beszállásolt, és kézbe kapta a következő napok történéseinek az eligazítóját.
1919. január 18-án Raymond Poincaré Franciaország elnöke (és csupán a rend kedvéért: Take Iondescu évfolyamtársa a párizsi egyetem jogi karán) a Palais de Versailles tükörtermében megnyitotta a békekonferenciát, amelynek rendeznie kellett a világ és benne Európa összekuszált dolgait a végkimerülésig kinyúlt háború után. Az összehívás szándéka szerint a rendezés elvei a legőszintébben demokratikusak, ami meghatározója a teljesen új alapokra építő nemzetközi világrendnek.

A feladatok: az új államhatárok kitűzése, a gazdasági élet rehabilitációja (leginkább Európában), a sebek begyógyítása, a háborús károk jóvátétele a háború színhelyéül szétrombolt országok számára, az európai politikai és katonai egyensúly felállítása, kizárni a revízió és reveránsra való hajlandóság csíráit, a Népszövetség megalakítása, amely majd szövetségi jótállásokkal védnöke lesz az új Európának (és a világnak). A kicsik a kezdés előtt még abban is hittek, hogy a konferencia majd méltányos rendet teremt a kicsinyes viszályok közötti viszonyokban. A jogegyenlőség, önrendelkezés, függetlenség és nemzeti szuverenítás voltak a kulcsszavak. Voltak.

Szerző: Koszta István

BESZÁLLÍTÓ KOSZTA ISTVÁN
KIADÓ MAGÁNKIADÁS 55
NYELV MAGYAR
SZERZŐ KOSZTA ISTVÁN
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 396

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés