Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

TRÓJAI FALÓ

Ár:
4.500 Ft
3.465 Ft
Kedvezmény: 1.035 Ft
Kedvezmény: 23%
Cikkszám: 114443
ISBN: 9789639863286
Központi raktár: Utolsó 5 Darab raktáron
Boltjainkban: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Kisker vásárlóknak INGYENES szállítás 10 000 Ft felett.

Nagyker vásárlóknak INGYENES szállítás 50 000 Ft felett.

Tartalom és részletes adatok

Termék tartalma: Ez a kötet Mark Russinovich két írását tartalmazza, a Trójai faló című regényt és egy elbeszélést A Pusztulás hadművelet címmel. Mark három műve egységet alkot, nemcsak azáltal, hogy mindhárom mű fő szereplője Jeff Aiken, a vírusvédelem zseniális harcosa.
A Trójai faló cselekménye két évvel A nulladik nap eseményei után játszódik. Jeff Aiken learatja a nyugati világ számítógépes hálózata ellen indított al-Kaida támadás megbénításáért járó babérokat. Kiberbiztonsággal foglalkozó cége virágzik, kapcsolata Daryl Haugennel pedig megerősödik, mikor a kedvese is csatlakozik cégéhez.
A Nyugatnak azonban az eddigi legnagyobb fenyegetéssel kell szembenéznie: a leleplezés és a megsemmisítés fenyegeti a Stuxnet vírust, amely hosszú évek óta fékezi Irán atomprogramját, alkotói pedig verejtékezve küzdenek utódja létrehozásán. Miközben Jeff és Daryl kapcsolata lassan a munka alá temetődik, egy forradalmian új és láthatatlan trójai lefegyverzésével bízzák meg őket, amely nyom nélkül képes adatokat megváltoztatni. A trójai áthatol a Nyugat védelmén, késlelteti, hogy nyilvánosságra kerüljön a félelmetes igazság az iráni atomprogramról. Jeff és Daryl pedig kétségbeesett versenyt fut az idővel, hogy megállítsa a vírust – az egész világ sorsa is attól függ, sikerrel járnak-e.
A nulladik naphoz hasonlóan a Trójai faló is izgalmas és mindvégig feszültséget fenntartó történet, kijózanító figyelmeztetés Mark Russinovichtól, aki a világ egyik vezető kiberbiztonsági szakértője, a Microsoft munkatársa. A Trójai faló megmutatja a széles körben elterjedt nemzetközi kiberkémkedés erejét és veszélyét, és azt, hogy meddig lehet elmenni, ha valaki meg akarja állítani.
Az előszót Kevin Mitnick, a híres-hírhedt hekker írta.
A Pusztulás hadművelet egyetlen epizód. Szak­mai tartalmát illetően kevésbé tanulságos, mint a két regény, bár itt is szá­mos, a számítógép-felhasználó könnyelműségét kárhoztató mon­da­tot olvashatunk. Az elbeszélés címe Jeremiás prófétát idézi, az Anonymous hekkercsoport próbál megsemmisíteni egy bankot. Bár Jeff Aiken hekkerekről alkotott ítélete nem inog meg, meg­je­lenik egyfajta kettősség – bár nincs ki­mondva, mind a cím, mind a novellát záró hallgatás a jog által a hekkerekkel szemben védett bűnössel kap­cso­la­tos morális kétséget fejezi ki.

BESZÁLLÍTÓ SZAK KIADÓ
KIADÓ SZAK KIADÓ
NYELV MAGYAR
SZERZŐ MARK RUSSINOVICH
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 416

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés